SAMSUN / BAFRA - Mustafa Erdin İlkokulu

Nis

23 Nisan; Türk Milletinin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlanmıştır.

Emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Tarih boyunca birlik ve beraberliği ile birçok zorluğun üstesinden gelen, tarihe yön veren parlak zaferlere imza atan aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını bugün de canı ve kanı pahasına korumasını bilmiş, geçmişinden aldığı güçle, 109 yıl önce bugün, dünya tarihinden silinmeyecek bir büyük destan yazmıştır.

Türk milletinin varlığını sürdürmek için mücadele verdiği Çanakkale Savaşı, tüm dünyaya Türk askerinin imkânsızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyduğu gibi, düşmana da “Çanakkale geçilmez “ gerçeğini kabul ettirmiştir.

Bu nedenle Çanakkale Zaferi, kahraman Türk Milleti’nin varlığını yeniden ortaya koyduğu bir destanın adı olup, bu destanın her satırında insanlık onuru vardır. Bu emsalsiz zafer sayesinde ve rengini şehitlerimizin al kanından alan bayrağımız, bağımsızlığımızın sembolü olarak sonsuza dek dalgalanacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109.uncu yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, ruhları şad olsun diyor, kahraman gazilerimize de sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

Mrt

İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü (12 Mart) münasebetiyle hazırlanan program okulumuzda yapıldı.

Mrt

Sevgisi, şefkati, emek ve fedakarlığı ile insanlığın umudu, güçlü yarınlarımızın mimarı bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyoruz.

Mrt

Okulumuzda gerçekleştirilen tahliye tatbikatından görüntüler.

Şbt

Okulumuz Değerler Eğitimi Kulübü olarak ÇEDES Etkinlikleri kapsamında peygamberimizin

" Kıyamet günü gelse dahi elinizdeki fidanı dikiniz. " hadisine öğrencilerimizle

birlikte icabet ettik. Selvi ve Çam fidanlarını okul bahçemizde toprakla buluşturduk.

Şbt

Temiz Hava Eylem Planı ile ilgili belge ve dökümanlara aşağıdaki bağlatıdan ulaşabilirsiniz.

Şbt

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Pazarcık ilçelerinde 7.5 ve 7.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Büyük depremlerde, Maraş'ın yanı sıra Hatay, Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Adana, Şanlıurfa, Osmaniye, Kilis gibi illerimizde de ciddi hasar oluştu.6 Şubat depreminin üzerinden bir yıl geçti. Depremin acı izlerini hala hissediyoruz. Kaybettiklerimizi unutmadık, sevgi ve saygıyla anıyoruz.

Şbt

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 2. Dönem Öğretmenler Kurul Toplantısı 05/02/2024 Pazartesi günü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Şbt

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 1. Dönemi sona erdi. Öğrencilerimiz karnelerine kavuştu.

Ock

08-14 Ocak 2024 Enerji Verimliliği Haftası etkinlikleri kapsamında aşağıda linkleri verilmiş konu ile ilgili video ve görsellere ulaşabilirsiniz.

Bilinçlendirme ve tanıtım için tıklayınız.

Kamu Spotlarımız için tıklayınız.

Enerji Verimliliği Haftası Görsellerine Erişim için tıklayınız.

Akıllım’ın Renkli Dünyası Boyama Kitabı’na erişim için tıklayınız.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili olarak hazırlanan pano için emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde okulumuzda düzenlenen törenle andık.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirlerle devam etti.

Kas

LÖSEV, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası olması nedeniyle lösemili çocuklar hakkında farkındalık yaratmak ve lösemiye dikkat çekmek için lösemi hakkında okulumuz öğrencilerini bilgilendirdi.

Ekm

Mustafa Erdin İlkokulu olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını okulumuz bahçesinde coşkuyla kutladık.

Bu kutlu günde görev yapan öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.